Miranda

Toen ik Human Design leerde kennen zat ik midden in mijn burn-out, inmiddels al de tweede in hele korte tijd. Ik hoorde er van toen ik dacht, oké dit is nu genoeg! Ik wou niet meer op dezelfde voet verder, ik voerde een baan uit waar ik niet gelukkig was, volgde een studie die ik gewoon echt niet leuk vond en ook in de toekomst niks meer mee wou doen. De baan loste zichzelf op, want mijn contract liep af en ik heb mij uitgeschreven voor de studie. Maar ja wat nu? Ik had werkelijk geen idee wat ik wou en wie ik nou eigenlijk was, laten we eerlijk zeggen je gaat niet de verkeerde studie doen als je weet wat je wilt... en toen kwam ik tijdens een cursus Human Design tegen, er vielen zoveel puzzelstukjes op hun plek. 

Dit alles samen heeft een anderhalf jaar geduurd tot ik er ook uiteindelijk meer mee ging doen. De beste beslissing in mijn leven. Human Design heeft mij onder andere geholpen om uit de burn-out te komen en mezelf zoveel beter te leren kennen. Ik weet nu heel goed wat mijn richting is, maar ook weet ik veel beter wie ik ben waardoor dit allemaal zoveel makkelijker af gaat. Het leven wordt er gewoon zoveel beter van als je weet wie je bent en richting hebt gevonden en dat is ook waarom ik anderen wil helpen te begrijpen wie ze zijn.

Wat mij mij maakt?  Ik ben enorm leergierig, ik sta altijd open voor nieuwe dingen en krijg er energie van om nieuwe dingen te leren. Mijn kernkwaliteit is strategisch verbinden, ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn, ik ben echt een sociaal dier. Mensen in mijn omgeving beschrijven mij als iemand die heel makkelijk situaties positief beïnvloed, ik kan heel makkelijk ongemakkelijke situaties comfortabel maken. Daarnaast vind ik het superleuk om op een strategische manier naar oplossingen te zoeken. Ook ben ik iemand die heel snel ziet wat er veranderd mag worden. Hierdoor zie ik ook vaak dingen die anderen niet opvallen. Daarnaast kan ik heel makkelijke orde in een chaos kan scheppen. 

Mijn visie is om zoveel mogelijk mensen een leven te geven waarin ze weten wie ze zijn, waar ze voor staan en ook begrijpen wie ze zijn en waarom er bepaalde dingen spelen in hun leven. Sinds ik Human Design leerde kennen begrijp ik behalve mijzelf ook mijn omgeving zoveel beter. En het leuke is ik maak ook veel beter gebruik van hun kwaliteiten. Ik gun dit andere mensen ook, deze prachtige inzichten.

Wat je over mij moet weten? Ik ben best wel chaotisch, ik vergeet dingen als ik ze niet noteer en laat regelmatig wat slingeren. Zo ben ik op sommige dagen de hele tijd op zoek naar ‘verdwaalde’ spullen.

Ik ben echt verslaafd aan thee, ik drink het liever dan wat dan ook en dan in het specifiek rooibos thee. Stiekem ben ik er zo aan gehecht dat als ik op reis ben dit ook meeneem of daar koop. Over reizen gesproken, waar ik gek op ben, wij nemen altijd onze kussens mee op reis. Mijn man en ik zijn beide enorm gehecht aan onze slaapcomfort dat we ervoor kiezen om hier ruimte voor vrij te maken in onze koffers.

In de winter heb ik het al-tijd koud, mijn man zegt regelmatig: oh ben je weer verkleed als tent? Met andere woorden: Ik draag een dikke trui, sjaal en daar overheen nog een soort sjaalkleed (geen idee hoe het officieel heet) en dan presteer ik het alsnog koud te hebben. In de winter is mijn kruikje ook mijn beste vriend, we hebben hier zelf een aparte (oude) waterkoker voor zodat ik het water ook nog eens kan hergebruiken. Ik heb dit water wel eens terug gedaan in de 'normale' waterkoker en toen bleef er wat water achter. Mijn thee smaakte naar rubber echt enorm smerig en ja mijn thee is mij heilig!